Vietnamesiske forårsruller
https://migogminmad.dk/opskrift/friske-foraarsruller/
Fintskårede strimler af hvidkål (gerne skåret på et mandolinjern eller bare med kniv)
Revet gulerod (eller i tyndtskårede strimler med kniv eller mandolinjern) –
Strimler af tyndtskårede forårsløg (eller meget fint snittet)
Rejer (optøede eller friske)
Avokado (i lange tynde strimler)
Evt spirer
Thailandsk basilikum eller/og frisk koriander (eller/og almindelig basilikum)
Rispapirruller
Rispapir i kogende og en sjat koldt vand
En af gangen rulles de med ovenstående. Rullerne skal helst laves lige inden servering da de ellers klistrer sammen. Det er derfor en fordel at lave saucerne inden – så de er klar
Hoisinsauce i min version Hoisin sauce (4/5 del) Soya 1/5 del ristede sesamfrø
Chilisauce – Chilisauce (den søde thai chilisauce fra thai/almindeligt supermarked) –
Saften fra 1-2 Limefrugter (det er også dejligt med økologiske citroner hvor du både kan bruge skallen fintrevet fint saften. – fintrevet ingefær
Peanutsauce – Økologisk peanutbutter (kan bedst lide urtekrams) – Saften og skallen (fintrevet) af 1 økologisk citron 1/2 dåse kokosmælk 1-2 knips salt Bland alle ingredienser til ovenstående saucer og stil lidt på køl inden – eller server med det samme.