Tærte med porre, aspargs og broccoli
Dej:
75 g smør
2 dl (120 g) hvedemel
1 dl / (60 g) fuldkornshvedemel, spelt eller grahamsmel
1/2 tsk. salt
2-3 spsk vand
Smuldre smørret i melet. Salt og vand tilsættes og dejen ældes sammen. Brug en ca. 24 cm stor tærteform og fordel dejen.
Fyld:
ca. 4 stk. porre
1 bundt Asparges
1 hoved broccoli
150 g Castello Creamy Blue
3 æg
3 dl mælk
Ca. 100 g Parmasan
Porrene skæres i skiver og steget i lidt smør til de er møre, men ikke har taget farve. Skær broccolien ud i små buketter og asparges skæres i 2 cm stk. (hold i hver sin ende af aspargesen og bøj den til den knækker – brug kun den del hvor hoved sidder på)
Fordel de møre porre i tærtefadet dernæst broccoli og asparges. Castello osten skæres i skiver og fordelse oven på fyldet.
Æg og mælk piskes sammen og hældes over. Parmasanen rives og drysses over.
Bagetid:
Ca. 30 min. nederst i ovnen ved 225 grader