Blomkålsgratin

4 personer.

1 dl mel
1 dl boullion
1 dl mælk
50 g smør
3 æg
1/2 tsk salt
1/4 tsk peber
250g blomkål
kød eller fisk
Rasp

Melet udrøres til en jævning med væsken i en gryde og smørret tilsættes. Jævningen bringes i kog under piskning og koger til den er blevet glat blank og sammen hængende dej. Den afkøles og røres derefter godt med æggeblommerne en af gangen. Når den er let tilsættes krydderier og fyld. Æggehviderne piskes stive. En trediedel af æggehviderne røres i dejen. så den bliver blød og de resterende hvider er lettere at rører i. Et ildfast fad smøreres med smør og drysses med rasp. Dejen lægges i og rasp drysses over. Den bages i vandbad ca. 1 time i en varm ovn (190 grader ) og serveres straks.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *