Orange laks i pergament

4 personer

4 stykker laksefilet
1 stor eller to små fennikler
2 små rødløg
2 gulerødder grovt revne
20 g smør
saft og skal af 1 appelsin – ØKO
salt og kværnet peber

Tilbehør Jasmin Ris

Flæk fenniklerne, skær stokken væk, og snit resten fint, inklusive toppen. Pil løgene, skær dem i tynde både, riv gulerødderne groft.

Svits først fennikel og løg et par minutter i smørret, uden at det tager farve. Kom gulerødder og appelsinsaft i, og gem den revne skal til senere. Lad det simre i 10 min for svag varme. Krydr med salt og peber og hakket dild.

Tag gryden af varmen. Riv 4 store stykker bagepapir af, og kom en skefuld grøntsager på hver. Læg laksen ovenpå og resten af grøntsagerne omkring. Drys appelsinskal på laksen, og luk pakkerne godt. Læg dem på en plade, og bag dem midt i en 225 grader varm oven i 10-12 minutter.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *